My Post!

24 September 2011

Pelik Tapi Benar: Gambar-gambar X-ray Yang Begitu Mengejutkan!


Hai semua pembaca TCP, Assalamualaikum! Hope korang sehatla nak tengok gambar nih, kali ni saya nak membawa korang untuk menyaksikan gambar-gambar yang agak mengerunkan dan mengejutkan di dalam X-ray pesakit! Perkara ini kita sendiri pun tak pernah nak percaya tapi percayalah! Semua ini adalah kuasa Tuhan Yang Maha Esa! So, Jangan terkejut.... Believe It Or Not!





Gambar X-ray menunjukkan paku 5 sentimeter yang terperangkap dalam tengkorak pesakit Korea Selatan yang tidak dikenali, pada hari khamis 2 Disember, 2004.Menurut sebuah hospital Seoul, doktor mendapati paku selepas lelaki itu datang ke hospital, mengadu tentang sakit kepala yang teruk. Mereka membuat spekulasi bahawa paku terperangkap dalam kepala lelaki itu empat tahun lalu dalam satu kemalangan tetapi lelaki itu tidak tahu mengenainya. Paku telah dibuang dalam pembedahan pada Sabtu baru-baru.




Ini X-ray yang dikeluarkan oleh New York Montefiore Medical Center, Isnin, 16 Julai, 2007, menunjukkan skru yang telah tertusuk ke dalam leher mangsa yang patah iaitu Paul Robinson, Kirkland, Wash. Robinson, 53, berada di dek curam atas YankeeStadium dengan isteri dan anaknya pada 8 Julai, 2007, apabila seorang lelaki yang tidak dikenali di atasnya jatuh beberapa baris kerusi, lalu berlanggar dengannya sehingga mematahkan tengkuknya. (AP Photo / Montefiore Medical Center)




Enam paku yang tertanam dalam tengkorak pekerja pembinaan Isidro Mejia, 39, selepas kejadian buruk berlaku di perindustrian yang menyebabkan senapang paku untuk menembak, telah tertusuk ke dalam kepala dan otak pada 19 April, 2004, dilihat dalam imej ini X-ray dari Providence Hospital Holy Cross di Los Angeles. Lima daripada enam paku telah dibuang dalam pembedahan pada hari itu dan yang keenam telah dibuang dari wajahnya pada 23 April, selepas pembengkakannya menurun.(AP Photo / photo yang dikeluarkan oleh Providence Holy Cross Medical Center)



X-ray menunjukkan 17centimeter (6.7 inci) sepasang gunting pembedahan diperut Pat Skinner yang berusia 69 tahun di Sydney, Australia, Sunday, 20 April, 2004.Puan Skinner ketika itu baru menjalani pembedahan di St.George hospital di selatan Sydneypada pada bulan Mei 2001, tetapi terus mengalami kesakitan yang teramat sangat sehingga dia berkeras untuk membuat x-ray 18 bulan kemudian dan ketika itu dia mendapati gunting itu ada di dalam abdomennya. (AP Photo / Rob Griffith)



Dalam nota Polis Metropolitan tidak bertarikh, imej x-ray menunjukkan bagaimana kematian seorang budak remaja ditipu apabila pisau lima inci tertusuk ke dalam kepalanya. Anak-anak muda berusia 16 tahun dan dua yang lain cedera apabila mereka cuba untuk menghentikan kawan meraka yang dirompak di sebuah perhentian bas. Beliau dikejarkan ke hospital dengan pisau dapur yang masih terlekat di dahinya selepas serangan di Walworth, selatan London, November tahun lalu. (AP Photo / Metropolitan Polis, HO)




Foto ini diambil pada 6 Ogos, 2011 dan disiarkan pada Selasa, 9 Ogos 2011 bulan lepas,  oleh Jabatan Polis Cicero yang menunjukkan x-ray mendedahkan cincin berlian di dalam badan Wilfredo Gonzalez-Cruz, 30, di Chicago yang dia didakwa mencuri dari rumah seorang wanita di Cicero,Ill. Yang kemudiannya ditelan. Gonzalez telah ditangkap pada Jumaat, 5 Ogos dan pihak berkuasa memulangkan semula cincin itu selepas menunggu sehingga cincin itu keluar melalui proses tubuhnya iaitu...tutttttttt! (AP Photo / Cicero Jabatan Polis)




Dalam foto ini tanpa tarikh yang dikeluarkan oleh Polis pada hari Jumaat, 24 April2009. New South Wales, imej X-ray tengkorak seorang lelaki Cina, Chen Liu ditunjukkanBadan Liu reput teruk, ditemui di tanah paya di selatan Sydney, pada 1 Nov. 2008. Selepas ditembak berkali-kali di kepala dengan senapang paku berkuasa tinggi.(AP Photo / Polis New South Wales, HO)


 


Satu X-ray yang tidak bertarikh, menunjukkan beberapa  bola besi dan magnet di dalam Lents Haley yang berusia 8 tahun. kanak-kanak itu telah menelan keping mainan magnet pada 8 Mei 2008Kanak-kanak itu memerlukan pembedahan kecemasan dan dimasukkan ke hospital selama dua minggu. (AP Photo / Herald Jaspaar)




Imej ini diperakui oleh Pusat Perubatan Universiti di Tucson, Arizona yang menunjukkan x-ray seorang lelaki berusia 86 tahun, Leroy Luetscher, yang secara tidak sengaja telah menusuk gunting pemangkasan ke dalam soket matanya di rumah pada 30 Julai, 2011. Semasa bekerja di halaman rumahnya, Luetscher mengeluarkan sepasang gunting pemangkasan, dan dia letakkan di atas tanah secara terbalik. Apabila En. Luetscher pergi untuk mengambil gunting itu semula, dia hilang imbangan dan lalu terjatuh semasa memegang gunting itu yang kemudiannya terbalik mengenai soket matanya. Pemegang gunting itu menembusi rongga mata sehingga menembusi ke lehernya. Mr. Luetscher telah dibawa oleh ambulans ke Peringkat Pusat Perubatan Universiti 1 Trauma Center. University of Arizona. Pakar bedah, termasuk pakar bedah trauma Julie Wynne, MD, pakar oculoplasticLynn Polonski, MD, dan pakar bedah vaskular Kay Goshima, MD, yang berjaya mengeluarkan gunting tersebut, dan kemudiannya membina semula lantai orbit dengan jejaring logam, yang melindungi semula matanya. AFP PHOTO / HO / Pusat Perubatan Universiti.




Seorang doktor memaparkan X-ray perut Mohammad Yusuf yang menunjukkan botol minuman keras, di Patna, India, pada Khamis, 7 Jun, 2007. Ketika itu Yusuf merupakan seorang perompak yang cuba menentang tetapi dia diseksa dengan botol itu disula masuk ke dalam duburnya. Botol itu telah berjaya dikeluarkan melalui pembedahan pada hari tersebut.(AP Photo / A.P.Dube, HindustanTimes)




Ini imej yang disediakan oleh Direction of Penal Centers El Salvador yang menunjukkan x-ray yang diambil salah satu daripada empat banduan di sebuah penjara keselamatan maksimum Salvador di Zacatecoluca, 35 kilometer tenggara bandar El Salvador. Empat telefon selular telah dijumpai dalam usus kebanyakan banduan yang berada di dalam penjara El Salvador maksimum keselamatan, pihak berkuasa berkata pada rabu, 6 Sept, 2006. Penemuan itu berlaku pada hari Selasa di penjara dalam Zacatecoluca selepas pegawai-pegawai penjara yang berasa curiga telah mengambil x-ray kepada setiap banduan yang ada, kata penjara jurucakap Jaime Villanova.(AP Photo / Centros Penales)




Dalam foto ini yang tidak bertarikh ini jugaimej X-ray seorang perempuan CinaLuo Cuifen29, yang dikeluarkan oleh Richland International Hospital, menunjukan beberapa batang jarum dapat dilihat di dalam tubuhnyaPakar bedah Cina merancang untuk mula mengeluarkan 23 jarum dari Luo, perkara ini berkemungkinan datuk neneknya yang telah menanam jarum tersebut di bawah kulitnya kerana cuba untuk membunuh dia supaya anak lelaki mereka dapat mengambil tempatnyajurucakap hospital berkata pada hari isnin, 10 Sept, 2007Di kebanyakan China, mereka masih memilih kanak-kanak lelaki berbanding dengan kanak-kanak perempuan, ini disebabkan mereka terikat dengan tradisi untuk menyokong ibu bapa mereka dalam usia tua mereka dan ini membolehkan anak lelaki mereka terus membawa nama keluarga(AP Photo / RichlandInternational HospitalHO)




Kalau anda masih ingat dengan rancangan T.V Ripley's Believe It Or Not yang pernah ke udara di TV3 pada tahun lepas, pernah memaparkan berita tentang X-ray Michael Hill, Jacksonville, Florida, dengan pisau 1 lapan inci yang melekat berjaya dikeluarkan dari kepalanya adalah paparan semasa sambutan pembukaan besar-besaran di Ripley's Believe it Or Not di Odditorium pada Khamis, 21 Jun, 2007 di Square New York Times. 




Foto ini juga pernah dipaparkan dalam Replay's Believe It Or Not iaitu X-ray ular Pine yang panjangnya 4 kaki yang menelan 2 biji mentol dipamerkan semasa pembukaan besar-besaran di Ripley's Believe It Or Not di Odditorium pada khamis, 21 jun, 2007 di Times Square New York.(AP Photo /Ripley's Believe It Or Not)




Satu pembedahan pra-X-ray Houdini, 12 kaki (3.6 meterular sawa Burma yang menelan semua bekas elektrik dengan saraf elektrik dan kotak kawalan, yang ditunjukkan di Ketchum, Idaho,pada Rabu, 19 Julai, 2006. Ia mengambil masa pembedahan pada hari Selasa, 18 Julai, 2006, untuk menyelamatkan ular sawa selepas menelan semua bekas elektrik dengan saraf elektrik dan kotak kawalanX-ray ini menunjukkan beberapa belitan pendawai dan mekanisme yang terbelit di tengah.(AP Photo / Dev Khalsa)

Dekat malaysia ni pun banyak berlaku perkara macam ni, benda yang kita tak sangka tulah yang berlaku... sebab tu orang cakap malang tak berbau! Jadi kita kena sentiasa berwaspada walau di mana kita berada. Saya nak cerita sikit pasal kakak saudara saya. Baru-baru ni, dia baru jer buat operation lahirkan anak lelaki sulungnya, tapi malangnya baby tu x cukup bulan... lagi bertambah malang bila doktor yang buat operation Cesarean tu tertinggal pulak gunting dia kat dalam rahim... aLAMAK! Jadinya kakak saudara saya tuh koma la... Tapi Alhamdulillah gunting itu dapat dikeluarkan dan sekarang dia masih tak sedarkan diri! Harap-harap dia sembuhlah tengok baby dia.... baby dia pun kecian... kecik jer! Saya harap dan berdoa dia cepat sembuh! Amin~

2 Pengkomen bebas!:

CIK TOM berkata...

ish seram tgk x-ray ni esp yg xray tengkorak manusia...

p/s: thanks..ciktom dh masukkan banner azie dlm exchange banner ;)

Azie berkata...

Thx CikTom!

Catat Ulasan

Have u read that? Then please comment to support me! Thx!^_^ I Love ur comment! <3

Related Posts with Thumbnails

Oh!Belog

Nuff

Design downloaded from Free Blogger Templates | Free Website Templates.